Universul HiFi este un trend in mare voga. Dupa ani de zile in care interesul parea sa se fi diminuat,  astazi dorinta de a asculta muzica de cea mai buna calitate ne fac sa cautam echipamente tot mai performante care sa ne ofere garantia achizitionarii unui sistem audio cu rezultate impecabile, fara a face o investitie mare.

Audiomatica produce o gama completa de astfel de instrumente de masurare, numita CLIO.

Audiomatica a luat nastere in 1984, in boema Florenta, Italia, si a patentat un sistem de masurare considerat foarte puternic si precis.

Oficial, primul sistem CLIO a fost prezentat in februarie 1991, la Paris, la cea de-a 90-a conventie AES.

Sistemele CLIO pot fi utilizate pentru masuratori generale ale retelelor electrice, masurarea  dispozitivelor electronice, verificarea caracteristicilor electroacustice ale boxelor si incintelor, reglarea parametrii telefoanelor cu zgomot ambiental in orice mediu deschis sau inchis, masurarea atributelor acustice ale mediilor si locatiilor sau pentru controlul calitatii liniilor de productie.

CLIO functioneaza doar in echipa cu un PC, fiecare noua versiune aparuta pe piata fiind compatibila cu sistemele de operare Windows nou aparute. Software-ul pentru CLIO este oferit de Audiomatica in doua versiuni: Standard si QC.

Un sistem CLIO este compus din cel putin un software de masurare si un echipament hardware, devenind astfel un instrument de test complet si complex, garantat 100% de Audiomatica.

Astazi CLIO este capabil de un numar remarcabil de masuratori intr-un singur pachet, adaugand noi functii precum ar fi Fast-Track  si Rub & Buzz.

In prezent continua sa produca sisteme pentru masuratori electrice si acustice, microfoane, preamplificatoare pentru microfoane, diverse accesorii si ofera servicii de calibrare a echipamentelor HIFI.

Toate sistemele CLIO functioneaza doar cu PC-uri compatibile.