Dual este unul dintre cei mai mari producatori de pickup-uri din lume. Desi bazele companiei au fost puse in 1907 de catre fratii Christian si Joseph Steidinger,  abia in 1927 au inceput sa fabrice primele aparate.

In 1912 cei doi frati s-au despartit si Josef a fondat compania Perpetuum, care avea sa fie preluata in 1973 de Dual.

Dual si-a inceput drumul spre glorie fabricand ceasuri si piese pentru gramofon in St. Georgen, un mic orasel din Germania. Numele companiei a fost ales pentru sursele de alimentare folosite: alimentarea traditionala cu electricitate si utilizarea unui mecanism cu arc, o idee inovatoare la acea vreme, care a meritat sa fie patentata.

Cel de al doilea razboi mondial au adus o stagnare a productiei, pickup-urile reintrand in fabricatie in 1945, dupa incheierea razboiului, cand Dual si-a continuat evolutia spectaculoasa.

La inceputul anilor 60 au iesit pe piata in afara Germaniei dupa crearea modelului 1009, model de referinta in istoria companiei. Zece ani mai tarziu apare Dual 1219, care avea sa le sporeasca faima si sa ii impuna definitiv in fruntea producatorilor de pickup-uri.

Anii 80 par sa fi fost o perioada dificila pentru Dual si in incercarea de a aborda piata de casete audio si CD-uri, sunt nevoiti sa depuna falimentul, fiind preluati de compania franceza Thomas Brandt in 1981.

Dar istoria este blanda cu Dual si dupa ce trece prin mai multe maini, reinvie din propia cenusa si astazi continua sa uimeasca lumea cu cele mai fiabile si durabile pickup-uri, pastrandu-si reputatia printre iubitorii de discuri.

Principalul producator de pickup al Europei timp de zeci de ani, Dual s-a aliniat epocii moderne si actual puteti regasi in portofoliul sau si modele entry-level cu un raport pret/ calitate foarte decent.

Desi divizata in trei si impartita pe trei continente, Dual continua sa produca si pickup-urile sale sunt cautate de colectionari si iubitori de viniluri din intreaga lume.

Anul acesta Dual a adus sub lumina reflectoarelor o noua generatie de pickup-uri „Made in Germany”. Modelul principal al acestei serii poarta numele Primus Maximus si este fabricat in editie limitata de doar 100 de piese si doar pe precomanda.

Pickup-ul Dual si-a pastrat reputatia si a depasit cu succes bariera timpului pentru a se intoarce in epoca HI-FI, datorita adaptabilitatii sale si a noilor tehnologii, oferind designul vintage mereu atractiv si calitatea impecabila a sunetului pe care doar vinilurile il au.