Unul dintre cei mai speciali producatori de cabluri audio/video din lume, recunoscut pentru calitatile impresionante ale produselor ce poarta acest nume, toate avand la baza o tehnologie absolut revolutionara numita UP-OCC (Ultra Pure – Ohno Continuous Casting), propusa in 1991 de profesorul/doctor Ohno de la Chiba Institute of Technology.

Procesul consta in turnarea metalului topit (cupru sau argint) in forme fierbinti (spre deosebire de procesul traditional, in care se folosesc matrite reci), iar racirea se face ulterior, printr-o operatiune separata. Prin aceasta metoda, rezultatul este un metal de o puritate apropiata de perfectiune, ale carui caracteristici sunt extrem de cautate la un cablu: absenta aproape totala a impuritatilor, flexibilitate si rezistenta la stres, rezistenta la coroziune, conductivitate crescuta si, cel mai important, un foarte scazut nivel de rezistenta electrica.

Maestri ai materialelor izolatoare (au fost printre primii care au folosit Teflonul), inginerii Neotech au inventat chiar si un tratament la rece al cablurilor, numit DCT (Deep Cryigenic Treatment), proces prin care microstructura cablurilor se modifica, astfel incat sa se elimine aproape complet zgomotul de semnal si sa creasca semnificativ transparenta. Calitatea incontestabila a cablurilor Neotech a facut ca marca sa devina in ultima (asa cum era si la origini) furnizorul principal pentru multe companii din domeniu, asa numita OEM (Original Equipment Manufacturer).

Avem de-a face, astfel, cu unul dintre cei mai importanti producatori de cabluri din lume, cu un portofoliu de produse impresionant (cabluri de boxe, de alimentare sau interconecturi), devenit in ultimii ani una dintre marcile preferate ale multor impatimiti ai sunetului.